Μαργαρίτα

-Μ’ αγαπάς;

-Όσο μπορώ…

-Τι σημαίνει αυτό;

-Ότι δεν είμαι Θεός.

Του φίλησε τον ώμο. Μικρές δαγκωματιές κι η γλώσσα της να μουσκεύει αργά κάθε χιλιοστό της σάρκας του. Καθώς το στόμα της πλησίασε στον λαιμό του, ένιωσε να τον γαργαλάει. Κουνήθηκε ελαφρά και το μάγουλό του χάιδεψε τα μαλλιά της. Τον κοίταξε χαμογελώντας τρυφερά.

-Μ’ αγαπάς; τον ξαναρώτησε.

Το χαμόγελό της έγινε πιο έντονο.

Αλλά η απάντησή του έμεινε η ίδια.

-Όσο μπορώ!

Τα μάτια της σκοτείνιασαν λίγο, αλλά ίσως και να το ‘κανε μόνο για να φανεί πιο χαριτωμένη.

-Τι σημαίνει αυτό;

Πρόφερε το «τι» απότομα και κοφτά, αλλά το τελευταίο όμικρον το έσυρε ναζιάρικα.

Επέμενε στην απάντησή του.

-Ότι δεν είμαι Θεός!

Κοιτάχτηκαν κατάματα για δυο στιγμές κι ύστερα τα χείλια τους ενώθηκαν. Ήταν αυτός ξαπλωμένος κι εκείνη από πάνω του με κλειστά τα μάτια να ρουφάει την γλώσσα του και να την κλωθογυρίζει στο στόμα της. Την αγκάλιασε και την έσφιξε πάνω του.

Τραβήχτηκε.

-Πρέπει να φύγω, του είπε.

-Όχι ακόμα, της απάντησε με φωνή βραχνή.

Ξαναγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν. Την τράβηξε ώστε να νιώθει το βάρος της. Αυτό τον ξετρέλανε.

Τραβήχτηκε. Ήταν ένα σύντομο φιλί.

-Μ’ αγαπάς; ξαναρώτησε.

Η ερώτηση ήταν τώρα ειπωμένη πιο σοβαρά. Ήταν ειπωμένη σαν προϋπόθεση.

Την κοίταξε κατάματα. Το βλέμμα της ήταν οξύ. Το δικό του γεμάτο συγκατάβαση. Δεν απάντησε. Δεν θα έλεγε ούτε αυτή την ύστατη στιγμή ψέματα. Την τράβηξε στην αγκαλιά του, την γύρισε κι ανέβηκε πάνω της. Ένωσε τα χείλη τους κι έκρυψε τον αριστερό μαστό της στην χούφτα του.

-Όσο μπορώ…

Τινάχτηκε. Ήταν δεμένη στα χέρια του. Ήταν πάνω της. Ήταν σαν θαμμένη. Ήταν σαν ταφόπλακα. Ξαφνικά. Έβαλε όλη την δύναμή της. Βγήκε από την αγκαλιά του – πήρε τα ρούχα της από την καρέκλα – τα φόρεσε νευρικά – χωρίς να μιλάει. Μόνο η ανάσα της ακουγόταν. Η εκπνοή της, να βγαίνει επιθετικά από τα διεσταλμένα ρουθούνια. Έσκυψε να φορέσει τα παπούτσια. Την κοιτούσε χωρίς να μιλάει. Χωρίς να σκέφτεται. Χωρίς να νιώθει.

-Είσαι πολύ μαλάκας, του είπε κλείνοντας την πόρτα.

Η φωνή της έτρεμε…

Advertisements

27 thoughts on “Μαργαρίτα

 1. giota 21/05/2008 στο 7:36 πμ Reply

  Δε μπορείς, ειδικά πράγματα όπως είναι το «σ’ αγαπώ», να ζητάς να βγούν εκβιαστικά.
  Αυτό μοιάζει σαν απαίτηση, σα να θέλεις να σου πει κάτι ο άλλος που δεν ισχύει μεν, αλλά θα σε ικανοποιήσει δε.
  Το πως αισθάνεται ο άλλος δηλαδή δεν έχει σημασία;
  Δυστυχώς εμείς οι γυναίκες το κάνουμε αυτό! Δυστυχώς…
  Πολύ ωραία ανάρτηση Φώτη μου! 🙂

 2. SOFIA 21/05/2008 στο 8:21 πμ Reply

  Το επανέφερες; Μπράβο! Γιατί μου είχε αρέσει πολύ και φοβήθηκα ότι θα το εξαφανίσεις!
  Συμφωνώ με την Γιώτα, ότι πολλές φορές οι γυναίκες εκβιάζουμε το «σ’ αγαπώ»! Αλλά πολλές φορές είναι καλό να λέγονται κάποια πράγματα… Έτσι καταλαβαίνεις κι αυτό που σου είχα γράψει τις προάλλες: διαφορά φάσης! Άσχημο πράγμα για μια σχέση, φέρνει ρήξεις!
  Καλημέρα Φώτη μου!

 3. clib 21/05/2008 στο 10:21 μμ Reply

  Φώτη, κι η δικιά μου η ανάσα τρέμει… Να ήξερες τι άγγιξες τώρα….

 4. Theoprovlitos 22/05/2008 στο 1:20 πμ Reply

  Αμ κουπέλα μ’,
  άμα δην ήσουν σίγουρη τι τού ‘κατσες; Αυτουός άνδρας είνι. Τη δουλειά του θέλει να κάνει.
  Τουώρα ποιός θα ση πάρει εσένα;

 5. tdjm 22/05/2008 στο 10:32 πμ Reply

  Ομορφο γραπτό.
  Μου άρεσε η απάντηση …..*όσο μπορώ*.Την βρίσκω ειλικρινή.
  Σκέφτομαι ….άραγε όλοι έτσι δεν αγαπούμε….*οσο μπορούμε*?

  Αρα δεν συμφωνώ καθόλου με το *μαλάκα*

  Φιλιά
  Καλημέρα!

 6. ανεμος 22/05/2008 στο 5:23 μμ Reply

  Καλησπέρα,
  Απλά μου άρεσε πολύ…

 7. mariandr 23/05/2008 στο 12:15 μμ Reply

  Kαλημέρα Φώτη μου… «Όσο μπορείς» και γίνεται, να ναι καλή η μέρα σου!

  Θεοπρόβλητε! Υπάρχει παιδί μου γυναίκα (που να έχει μυαλό στο κεφάλι της και )που να θεωρεί ότι «είναι σίγουρη» όταν «είναι» με κάποιον άνδρα;
  Επίσης, για να το δούμε κι αλλιώς λίγο, τί σημαίνει ακριβώς «ναναι σίγουρη πριν του κάτσει»; Να ναι σίγουρη για τί πράγμα ακριβώς;

 8. fvasileiou 23/05/2008 στο 12:44 μμ Reply

  @giota
  …και οι άντρες το κάνουνε, Γιώτα…

  @SOFIA
  Καλημέρα Σοφία!
  «Διαφορά φάσης»: Πόσο δίκιο έχεις! Ο κόσμος, οι άλλοι, δεν κινούνται στους δικούς μας ρυθμούς.

  @clib
  Την Καλημέρα μου!

 9. fvasileiou 23/05/2008 στο 12:44 μμ Reply

  @theoproblitos
  🙂

  (Ναι, χαμογέλασα όταν διάβασα το σχόλιο…)

 10. fvasileiou 23/05/2008 στο 12:49 μμ Reply

  @tdjm
  Πάντα πίστευα ότι και η Μ. ήταν εξίσου ειλικρινής στην ανάγκη και το «μαλάκα» της!

  @άνεμος
  Καλώς μας ήρθες! Να περνάς να τα λέμε…

  @mariandr
  Καλημέρα!
  Και μην προσπαθείς με αντεπιχειρήματα να απαντήσεις στον theoprovlito. Μας δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο πόσο εκτός πραγματικότητας και σημερινής λογικής είναι η λογική και η πραγματικότητα της γιαγιάς μας. Αυτό το «του κάθεσαι» ποιος το λέει σήμερα; Σε γυναίκες;;;;

 11. scarface 23/05/2008 στο 2:27 μμ Reply

  πάρα πολύ καλή η ανάρτησή σου,

  αν όταν κρατάς χαρακτήρα και είσαι ειλικρινής σε αποκαλούν μαλάκα τότε κουνάς ελαφρά το κεφάλι σου και χαμογελάς με νόημα.

 12. fvasileiou 23/05/2008 στο 6:42 μμ Reply

  @scarface
  Είναι βέβαια και στιγμές, που δεν έχεις -ανθρωπίνως- την όρεξη ούτε να χαμογελάσεις…)

 13. faros 23/05/2008 στο 7:24 μμ Reply

  Καλησπέρα Φώτη.
  Είναι γεγονός ότι κάποιες κοπελιές (οι περισσότερες, νομίζω) σκέφτονται και … παράξενα και με με μια κάποια … καθυστέρηση και το πιο δύσκολο, με την καρδιά τους!
  Γι αυτό και πολλές την «πατάνε» !!!
  Αν και σήμερα δεν έχει καμία σχέση το σεξ με την αγάπη.
  Ο αφηγηματικός σου τρόπος υπέροχος …

 14. Theoprovlitos 23/05/2008 στο 8:56 μμ Reply

  LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
  Λοιπον χωρις πλακα τωρα, μολις εγινα εξαλλος με εναν ΜΑΛΑΚΑ σαν αυτον που περιγραφεις εδω. Να μην μας διαφευγει πως το ωραιο περιτυλιγμα (= η γραφή σου Φωτη) δεν αλλάζει το περιεχομενο, που ειναι ο μαλάκας.

  Μια συναδελφος της γυναικας μου ετοιμαζοταν να παραιτηθει και να μετακομισει στην Θεσσαλονικη όπου ειχε βρει εναν μαλακα γύρω στα 32 η ίδια ούσα 30. Ο μοναχογιός που μεχρι προτινος ζουσε με τους γονεις αδειασε ένα διαμερισμα που ειχαν, το φτειαξε και εγκατασταθηκε εκει και η κοπελα εψαχνε να βρει στη Θεσσαλονικη δουλεια για να μετακομισει από την Αθηνα και να παντρευτουν σ εκαποιο διαστημα. Και εκει της το σκαει το παραμυθι: Ε οχι και από τωρα. Να περιμενουμε καμμια δεκαρια χρονια!

  Βολευτηκε ο κυριος και δεν ηθελε να χασει την ελευθερια του. Το «αλλο» θα το είχε τζαμπα, το πολυ θα την υποχρεωνε την καημενη να κανουν και εαν συμφωνο συμβιωσης και εξω από ην πορτα.

  Συμβουλη προς τα καλά κοριτσια: Κοριτσια οταν ο ανδρας «βολευεται» δεν εχει κανενα λογο να βαλει μπελα στο κεφαλι του με γαμους. Οσο του καθεστε τοσο τον κακομαθαινετε. Πριν ειχε την μαμακα του, η οποία του τα εκανε ΟΛΑ εκτος από το «γνωστο», και ο τυπος απλα ψαχνει και ενα θύμα (μ**νί το λενε οι αντρες στην καθομιλουμενη μεταξύ τους) για το «γνωστο» και μια χαρα.

  Επομενως αυτο που εγραψα για πλακα μολις συνειδητοποιω πως δεν ηταν πλακα καθολου. Κοριτσια αν δεν ειστε σιγουρες για τον μαλακα σας, μην του καθεστε και πολύ. Διοτι ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου. Εκτος αν ή ανθρωπινες σχεσεις εχουν γινει πια ξεπέτες.

  Θεοπροβλητος,
  πατηρ 3 κοριτσιων (και ενος υιού)

  ΥΓ. Φυσικα η σχεση της συναδελφου στην Θεσσαλονικη χαλασε και η κοπελα αισθανεται πως εκτισε τα ονειρα της στην αμμο.

 15. fvasileiou 23/05/2008 στο 9:21 μμ Reply

  @faros
  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Και κρατάω την παρατήρησή σου «το σεξ σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με την αγάπη» για να την θυμηθεί ο καλός μου ο Theoprovlitos.

  @Theoprovlitos
  Κάνεις ένα μικρό λάθος στην αρχή κι αυτό σε οδηγεί να φτάνεις σε λάθος συμπεράσματα στο τέλος:
  Οι γυναίκες είναι -εκ φύσεως- πιο φιλήδονες από τους άνδρες. Η κατασκευή της γυναίκας που «υποκείπτει» στον ασυγκράτητο, βιαστή ουσιαστικά, άνδρα είναι κατασκευή νεώτατη. Και δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία.
  Τώρα, επί του πρακτικού: Γιατί το βλέπεις μονόπλευρα το βόλεμα; Και η κοπέλα γιατί τον ήθελε τον γάμο, παρά μόνο για βόλεμα; Τουλάχιστον η ιστορία, έτσι σύντομα που μας τη λες, αυτό δείχνει. Διότι, αν πριν τις δραματικές αποφάσεις να παρατήσει δουλειά, πόλη, κτλ, είχε συζητήσει μαζί του σοβαρά για το πώς βλέπει ο καθένας τους το (κοινό) τους μέλλον, δεν θα είχε στεναχωρηθεί τόσο.
  Και, πέρα από την πλάκα, τι σόι γάμος θα είναι αυτός που θα προκύψει -αν προκύψει- από έναν σεξουαλικό εκβιασμό σαν αυτό που προτείνεις;

 16. Theoprovlitos 24/05/2008 στο 12:19 πμ Reply

  Δεν νομιζω να ειναι βολεμα να θελει ενας ανθρωπος (άντρας ή γυναικα) να παντρευτει και να δημιουργησει οικογενεια, εκτος πια αν φτασαμε στο σημειο να βλεπουμε τους παντες χρηστικά και ολες τις σχεσεις συναλλαγη.

  Μετα παλι στην συγκεκριμενη περιπτωση ο κος αφηνε εσκεμενα να εννοηθει οτι πανε για γαμο γι αυτο και ανακαινισε το σπιτι για να συζησουν και να παντρευτουν. Αυτο που της εκρυβε επιμελως ειναι οτι αυτος τον γαμο τον εβλεπε για 10 χρονια μετα όπου ποιος ζει ποιος πεθαινει.

  Η κοπελα ποιον εκβιασμο εκανε; Η μακροχρονια συμβιωση και η ανευθυνοτητα που απορρεει απο αυτην ειναι καινουργιο φρουτο και δεν ειναι κανενας υποχρεωμενος να το αποδεχτει ως ηθικο από ολες τις αποψεις.

  Ο κος ειναι 100% φαουλ. Το μονο που αποδειχτηκε πως ηθελε ηταν μια γυναικα δια ψυχαγωγιαν. Και ειναι πολλοι αντρες που το σκεφτονται ετσι.
  Υπαρχουν βεβαιως και μερικες τετοιες γυναικες αλλα αυτες αστες καλυτερα γιατι δεν θελω καν να τις πιασω στο στομα μου.

  ΥΓ. Σαφως και δεν μιλω γι αυτους που η αγαμια ή οι περιστασιακες σχεσεις ειναι θεμα ανωτερας βιας ή άτυχης επιλογης. Μιλάω για τους εκ πεποιθησεως γαμΧάδες… καρριέρας και τους αδεσποτους επιβητορες.

 17. fvasileiou 24/05/2008 στο 1:04 πμ Reply

  @Theoprovlitos
  Δεν ξέρω την περίπτωση και δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Και έχω και το ελάττωμα να προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα από την άλλη κάθε φορά πλευρά. Είναι ενοχλητικό, αλλά μπορεί να είναι και χρήσιμο. Διότι, πώς να το κάνουμε, τα πράγματα στη ζωή δεν είναι 1+1=2 και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν 100% σωστοί και 100% λάθος.
  Μην είσαι ποτέ σίγουρος όταν σου λένε «άφηνε να εννοηθεί». Τι σημαίνει αυτό; Τι ακριβώς έλεγε; Και πότε; Και πώς; Και υπό ποίες συνθήκες; Και γιατί εκείνη σε αυτά τα ασαφή (ας το δεχτούμε) λόγια του, άκουγε κατάφαση και μάλιστα τόσο σαφή ώστε να παρατήσει δουλειά και πόλη και να τρέχει στη Σαλονίκη;
  Το θέμα που θίγεις στην πρώτη παράγραφο, δεν το αγγίζω καν. Ξεκινάς με μια βεβαιότητα («δεν νομίζω» κτλ), η οποία μόνο βεβαιότητα δεν μπορεί να είναι. Και δεν είναι ότι σήμερα φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Πάντα έτσι ήταν. Απλώς σήμερα ο φερετζές βγήκε. Και αυτό είναι πολύ θετικό.
  Στο προηγούμενο σχόλιό σου δίνεις και μια συμβουλή («κορίτσια, αν δεν είστε σίγουρες, μην του κάθεστε και πολύ»). Αυτό χαρακτήρισα εκβιασμό. Διότι παροτρύνεις τις γυναίκες να χρησιμοποιούν το σώμα τους ως όπλο για να εκμαιεύσουν αυτό που θέλουν, για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

  Το θέμα είναι ότι στην εποχή μας, που συγκεκριμένοι ρόλοι δεν υπάρχουν, το μόνο που μπορεί να αποτρέψει τέτοιες στεναχώριες είναι η ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους. Αν κατάλαβα καλά, η φίλη σου, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν συζητούσε ανοιχτά. Και -μάλλον- δεν έβλεπε και πολύ καθαρά…

 18. Theoprovlitos 24/05/2008 στο 8:38 πμ Reply

  Το οτι στην εποχη μας ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως δεν υπαρχουν ρολοι δεν σημαινει πως δεν υπαρχουν. Υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορες στην φυση, την ιδιοσυγκρασια και κυριως στην ψυχοσυνθεση του αντρα και της γυναικας που οσο και να χτυπιωνται οι της εξομοιωσης των φύλων ΔΕΝ προεκιται να αλλαξουν τα πραγματα. Απλα χειροτερευει την κατασταση το οτι ο αντρας να μην ειναι πια αντρας αλλα κακομαθημενος γιος μιας αρρενοποιημενης μαμας. Δηλαδη θα μπορουσα για ωρες να αναλυω τις 100+ διαφορες μεταξυ ανδρων και γυναικων.

  Δεν απαλασσω τις γυναικες των ευθυνων τους σε καμμια πεπριπτωση αλλα αναφερομαι με αφορμη το συγκεκριμενο κείμενό σου στο οποίο ο μαλακας της υποθεσης ειναι ο άντρας και φωτογραφιζεις ευστοχα μια από τις αρρωστημενες καταστασεις που επικρατουν στην εποχη μας. Εχω και άπειρα ραμματα για την γουνα των γυναικων αλλα το περιοριζω στην ανάρτησή σου.

  Για το χιουμοριστικο όντως σχόλιο μου, σε μια αρρωστημενη σχεση που η αλλη χρησιμοποιείται με τον τροπο που πριν από 30 χρονια χρησιμοποιόντουσαν οι πουτανες, δηλαδη για να σβυνει ο καθενας την κάψα του, και ο εκβιασμος γινεται θεμιτος. Ετσι και αλλιως σε τετοιες σχεσεις ηθικα ορια, αναστολες και φραγμοι δεν υπαρχουν. Το συμφερον του συμφεροντος.

  Αλλα αυτο ειναι καταντημα, Μην μου πεις πως δεν υπαρχουν ή δεν υπήρχαν και αγαθα κινητρα, γιατι αυτο υπαινισεσαι. Αν φτασαμε στο σημειο να εχει κλονισθει η εμπιστοσυνης μας προς τους ανθρωπους και προς το αλλο φυλο τοσο πολυ που να σκεφτομαστε τωρα τι θελει αυτη από μένα και να τα νεταφραζουμε ολα στο οτι ο αλλος ειναι υστεροβουλοε και με χρησιμοποιει, ε αυτο και αν ειναι νοσηρη κατασταση και παθογενεια που διαλυει την κοινωνια.

  Δεν λεω οτι φταις εσυ. Φταιει ο μαλακας του περιστατικου που σου ανεφερα και της ιστορίας που περιγραφεις. Φταιει και η αντιστοιχη πουτανα σε ειδος, που βλεπει τους αντρες ειτε σαν πορτοφολι είτε σαν δωρητες σπερματος.

 19. fvasileiou 24/05/2008 στο 9:34 πμ Reply

  @Theoprovlitos
  Μου θύμισες το απόφθεγμα του φίλου μου ΝΚ: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την Ελληνίδα και την Εβραία μάνα».

  Τι σημαίνει ρόλος κι αν υπάρχει ή όχι σήμερα είναι μια μεγάλη συζήτηση και μπορούμε να την κάνουμε κάποτε και διά ζώσης και διά μπλογκ.
  Το πρόβλημα παραμένει, διότι έχουμε -στην δικιά σου ιστορία- δυο ανθρώπους που καταφανώς έχουν διαφορετικούς στόχους για τη ζωή τους. Υπάρχει το ερώτημα: Κάποιος από τους δυο παραπλάνησε τον άλλο σκόπιμα; Καταλαβαίνω ότι θεωρείς ότι ο Άντρας παραπλάνησε τη Γυναίκα. Από την άλλη όμως μας λες ότι δεν της έδωσε ρητά μια υπόσχεση. «Άφηνε να εννοηθεί», μας λες. Εδώ σε αυτή τη φράση κρύβεται όλο το πρόβλημα. Άφηνε να εννοηθεί; Μήπως άλλη στα αφηρημένα λόγια του (του τύπου «θα δούμε» -κάκιστα, έπρεπε να της πει εξ αρχής όχι) πρόβαλλε τις δικές της επιθυμίες/στόχους/ απόψεις για τη ζωή και το μέλλον της;
  Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν έχω καταλάβει από όσα μας λες. Μπορεί στην περίπτωση της κοπέλας που μας λες να υπάρχει ένας κακός/θύτης άντρας και μια καλή/θύμα γυναίκα. Είναι πολύ πιθανόν -δεν λέω. Εγώ απλώς είμαι πολύ-πολύ δύσπιστος.

 20. Theoprovlitos 24/05/2008 στο 5:14 μμ Reply

  Αυτη η δυσπιστια που λες ειναι το συμπτωμα μιας καταστασης που κανει τους ανθρωπους να τρεμουν την σχεση και τον γαμο. Αν θελεις δε να πω με δυο λεξεις τι φταει γι αυτην την κατασταση που χτυπα τελικα κυριως τις γυναικες ειναι αυτο:
  Η «απελευθερωση» των γυναικών.
  Θεριζουν τωρα αυτο που εσπειραν. Ευνουχιζουν τους αντρες κανοντας σεξ μαζι τους. Και απο τον διαλογο που καναμε μεχρι τωρα στο blog δεν νομιζω να μπορει να με κατηγορησει και κανενας για μισογυνη.

  YΓ. Χθες ειχαμε αυτην την κουβεντα με μια φιλη μας ψυχολογο και σημερα πηγα στο σπιτι του γνωστου σου από την κατασκηνωση Γ.Α. Τελικα δεν ξερω πως, αλλα χωρις να τους επιρρεάσω καθολου γυρισαν εκεινοι και απο μονοι τους κατεληξαν στο ίδιο συμπερασμα που σου ανεφερα παρα πάνω.

 21. ΜΑΡΙΑΝΝΑ 24/05/2008 στο 6:59 μμ Reply

  Μ αρεσει Φώτη που μου πες να μην απαντησω με αντεπιχειρηματα στο Θεοπρόβλητο (μα δεν έκανα κατι τετοιο!!!! καλαμπούρι στο δικό του χιούμορ) και απ ό,τι βλέπω, τα πήρατε όλοι όλα στα σοβαρα!!

  Το δικό μου διά ταύτα παιδιά είναι ότι , όταν γνωρίζεις «λαμόγια», και προλαβαίνεις να «την κάνεις» πριν οδηγηθείς σε μεγαλα βήματα μαζί τους (νέα ζωή στη Θεσσαλονίκη πχ, σας παραπέμπω στην ιστορία του Θεοπρόβλητου) ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δοξάζεις το Θεό που σε φύλαξε.

  Από κει κι ύστερα, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΟΙ ΡΟΛΟΙ -ΟΙΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΙΛΗΔΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ-
  και τέλος: Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ . ΑΝ ΕΜΕΙΣ, Μ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΤΩΜΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ, Ε, ΌΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΌΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ (ΟΙ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ )ΤΟΓΑΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ (*ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ).

  αλλα…. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ νομίζω ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΤΑΙ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ> ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ¨»ΕΓΩ» ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ» ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.

  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,

  ΜΑΡΙΑΝΝΑ

 22. Theoprovlitos 25/05/2008 στο 1:19 πμ Reply

  Συμφωνω και επαυξανω Μαριαννα.
  Η αγαπη εξω βαλει τον φοβον.
  Συνεπως όποιος αγαπά, δεν φοβαται να αγαπήσει.
  Φανταζομαι πως εκτος από τον Θεσσαλονικιο-λαμογιο της περιπτωσης μας και τον αγνωστου προελευσεως ηρωα της ιστοριας του Φωτη θα υπαρχουν και αλλοι Θεσσαλονικιοι που δεν θα ειναι λαμογια. Αρκει να μην παιζουν οι ανθρωποι ρολους.

 23. Citronella 26/05/2008 στο 3:03 μμ Reply

  Ίσως φαίνεται κλισέ αλλά πιστεύω πως πάντα νιώθουμε πραγματικά το αν και πόσο μας αγαπάει κάποιος. Το πρόβλημα είναι όταν δεν μάς αρέσει αυτό που βλέπουμε και πάμε να το φέρουμε στα μέτρα μας.
  Το «όσο μπορώ» από μόνο του δεν είναι κακό, είναι ειλικρινές. Το πώς μεταφράζεται αυτό σε πράξεις.. εκεί άλλωστε δεν βρίσκονται και οι πιο καθαρές απαντήσεις;

 24. fvasileiou 26/05/2008 στο 4:01 μμ Reply

  @Citronella
  Ακράδαντη πεποίθησή μου, η οποία εμπειρικά αποκτήθηκε, είναι ότι τα κοινώτερα κλισέ κρύβουν τις μεγαλύτερες αλήθειες. Οπότε….

 25. Dionysos 06/06/2008 στο 10:43 πμ Reply

  Η αγάπη απαιτεί δέσιμο και ανταπόδωση, το σεξ είναι φτηνό και εύκολο όσο και λυτρωτικά αναγεννητικό. Μάλλον μαλάκας ήτανε…..

 26. fvasileiou 06/06/2008 στο 4:04 μμ Reply

  @Dionysos
  Καλωσήρθες στο χάνι μας!

  Όσο για το άλλο, τι να σου πω…. Υπάρχουν τόσες πλευρές να δει κανείς τα πράγματα, ώστε….

 27. Redalen 17/07/2012 στο 11:49 μμ Reply

  Το διαβάζω , το ξαναδιαβάζω και πως να χωρέσω το σχόλιό μου here(enter your comment here) , ως τι να το κρίνω, καλώς οι άλλοι παραπάνω αναγνώστες τοποθετήθηκαν επί πραγματικού στο περιεχόμενό του, δεν το έκριναν ως αφήγημα. Εμένα πάλι μου δημιουργεί αμηχανία η κάθε φορά εκ νέου ενημερωτική ανάρτηση-ανάγνωσή του , όλα αυτά που του ταιριάζουν δεν ταιριάζουν στο here, και δεν μου αρέσει να υπεκφεύγω σε κοινότοπα σχόλια. Συγχώρα με.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: