Τι θέλουν, επιτέλους, από τη ζωή μας οι αγρότες της Κρήτης;

Δεν ξέρω πώς την έχουν δει οι αγρότες της Κρήτης, οι «εξεγερμένοι» δεκαπεντάχρονοι, ο Τσίπρας ή ο Αλαβάςνος, θέλω πάντως να τους ενημερώσω ότι η Αθήνα δεν είναι τσιφλίκι ούτε του Καραμανλή, ούτε της κυβέρνησής του. Η Αθήνα είναι μια δυσλειτουργική πόλη, που αναγκάζονται να συνυπάρξουν σχεδόν πέντε εκατομμύρια ψυχές.

Όταν λοιπόν κάθε λίγο και λιγάκι διακόπτεται με το «έτσι θέλω» η ζωή της πόλης, οι διαδηλωτές ή οι κάθε λογής «εξεγερμένοι» δεν εκδικούνται τον Καραμανλή ή τους υπουργούς του, αλλά τιμωρούν τους κατοίκους της Αθήνας.

Τρακτέρ να διαδηλώσουν στην Αθήνα!

Τι άλλο θα ακούσουμε;

Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι νοσηροί εγκέφαλοι των ιθαγενών συνδικαλισταράδων για να τιμωρήσουν την κοινωνία;

Μου έρχεται στο νου το κομφούζιο που θα προκληθεί, τις ουρές των αυτοκινήτων, την διακοπή των δρομολογίων των συγκοινωνιών, τα πιθανά επεισόδια με τα σπασίματα και τα δακρυγόνα, τους καμένους κάδους και αγανακτώ.

Σκεφτείτε μόνο τις ζημιές που θα προκαλέσουν τα τρακτέρ στο οδόστρωμα.

Γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, ούτε οι δρόμοι της Αθήνας φτιάχτηκαν για να κουβαλάν τρακτέρ, ούτε τα τρακτέρ για να αλωνίζουν στην πρωτεύουσα.

Και ποιος θα πληρώσει αυτές τις ζημιές; Ούτε ο Καραμανλής, ούτε φυσικά η Νομαρχεία Ηρακλείου -αυτή μόνο τα ναύλα των τρακτερούχων είχε να πληρώσει.

Θα τα πληρώσει, φυσικά, αυτός που πληρώνει τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα καμένα εκδοτήρια εισιτηρίων, τα λεηλατημένα Πανεπιστήμια, τα αναποδογυρισμένα περιπολικά: Ο γνωστός μαλάκας που αντικρίζουμε κάθε φορά στον καθρέφτη.

Γι’ αυτό αναρωτιέμαι:

Τι θέλουν επιτέλους από τη ζωή μας όλοι αυτοί;

Διαβάζω ότι δεν τους αρκεί ο (σκανδαλώδης) μηδενισμός του φόρου. Θέλουν, λέει, και εκατό μύρια ολόδικά τους και κάμποσα άλλα δωράκια για να το συσκεφτούν.

Μέχρι τότε θα κλείνουν δρόμους, θα οργώνουν το Σύνταγμα, θα χτυπάν με τα στειλιάρια τους αστυνομικούς. Και φυσικά θα βγαίνουν να κλαίγονται και να αγανακτούν στον Καμπουράκη.

Αφού τους παίρνει, καλώς καμωμένα!

Δεν μπορώ όμως να μην θυμηθώ και μερικούς πραγματικά σκληρά εργαζόμενους.

Νέα παιδιά, επιστήμονες, που τρώνε τα νιάτα τους μέσα σε εργαστήρια 2×2 ή σε ημιφωτισμένες βιβλιοθήκες, μοχθώντας χωρίς να αμείβονται και καταστρέφοντας τα σώματα και τις ψυχές τους.

Να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί ποτέ δεν θα χτυπήσουν κανέναν με λοστό. Δεν θα πετάξουν σε κανέναν πατάτες. Δεν θα χτίσουν την πόρτα κανενός. Δεν θα κλείσουν δρόμους, δεν θα κάψουν ούτε θα λεηλατήσουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Και να είστε σίγουροι ότι σε αυτούς δεν θα δοθούν ποτέ 500 μύρια.

Advertisements

9 thoughts on “Τι θέλουν, επιτέλους, από τη ζωή μας οι αγρότες της Κρήτης;

 1. tdjm 03/02/2009 στο 3:06 μμ Reply

  Δυστυχώς μόνο εσύ και μερικοί άλλοι τους θυμούνται…

  Για αυτούς αρκεί ένα 50 ευρω και έξω από την πόρτα!!

  Οποιος αρνείται τον συνδικαλισμό στις μέρες μας ,κατά την δική τους άποψη ,μόνο γραφικός είναι!!

  Τον έκλεισαν αυτοί τον δρόμο, έσπασαν οι άλλοι , θα καταστρέψουν οι επόμενοι ,θα εκβιάσουν οι μεθεπόμενοι.??

  Τώρα εσένα κι εμένα να μην σου πω τι μας έχουν!!!

  Γιατί είμαι και ευγενική!!!
  Γαμώ την ανατροφή μου!!

 2. Cacofonix 03/02/2009 στο 4:38 μμ Reply

  Τι θέλουν επιτέλους από τη ζωή μας οι αγρότες της Κρήτης; Μα να μοιράζονται μαζί μας τη χασούρα τους ενώ να κρατάνε για τον εαυτό τους το φιλέτο…

 3. unclescrooge 04/02/2009 στο 11:50 πμ Reply

  φίλε μου, οι δρόμοι της αθήνας φτιάχτηκαν σπασμωδικά. εδώ δεν μπορεί να χωρέσει ένα λεωφορείο… κράτος διεκδικήσεων και συμφέροντος. δυστυχώς…

 4. giota 04/02/2009 στο 1:06 μμ Reply

  Άσε ρε Φώτη… περιμένεις από τον Έλληνα να βάλει ποτέ μυαλό!
  Λες και ο καθένας μπαίνει στον μπαξέ του, έτσι συμπεριφέρονται. Πρωτεύουσα σου λέει, όλη η κυβερνοκρατία εκεί είναι μαζεμένη, εκεί θα πάμε.
  Άσε που και καλά θεωρούμαστε ευνοημένοι οι πρωτευουσιάνοι. Σκατά ευνοημένοι είμαστε.
  Όλο φωνές και αποτέλεσμα μηδέν!

 5. fvasileiou 04/02/2009 στο 2:21 μμ Reply

  @tdjm
  Δυστυχώς είναι τέτοιες οι συνθήκες, που πολλοί συμπολίτες μας, όχι μόνο οι νέοι επιστήμονες, δεν μπορούν να διεκδικήσουν τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Δεν μπορούν λόγω αντικειμενικών συνθηκών.
  Να ένα καλό θέμα για μελλοντικό ποστ.

  @Cacofonix
  Συμφέρει, αγαπητέ μου, να υλοποιηθεί η πρόταση που έκανες μέσω του μπλογκ σου: Ας τους κάνουμε όλους δημόσιους υπαλλήλους, να ξεμπερδεύουμε.

  @unclescrooge
  Οι δρόμοι των Ελληνικών πόλεων δεν έχουν και το καλλίτερο οδόστρωμα -είναι βέβαιο αυτό. Από την άλλη όμως, πόσες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορούν να περηφανεύονται ότι δύνανται να φυλοξενήσουν τρακτέρ;

  @giota
  «Σκατά ευνοημένοι», ακριβώς όπως τα λες.

 6. Δ. Τζ. 05/02/2009 στο 4:30 πμ Reply

  Τι θέλουν; Μα λεφτά, όπως και οι… συνάδελφοι τους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος. Διότι άπαξ και ανοίξει ο ασκός του Αιόλου (500 εκατ.) άντε να τον κλείσεις. Η απορία μου με βάση τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η εξής: γιατί η συγκεκριμένη μερίδα επαγγελματιών πρέπει ντε και καλά να επιδοτείται; Οι υπόλοιποι Έλληνες ελεύθεροι επαγγελματίες είναι κορόιδα που ζουν μόνο με τα κέρδη της επιχείρησής τους;

 7. doremi 06/02/2009 στο 2:32 μμ Reply

  Μη ξεχνάς ότι είναι κρητικοί… 🙂 Οπότε, καλύτερα να τους ηρεμήσουν γιατί δε τη βλέπω καλά την κυρά κυβέρνηση…

 8. fvasileiou 06/02/2009 στο 5:42 μμ Reply

  Δ. Τζ.
  Αυτή την περίοδο σε όλες τις χώρες δίνονται ενισχύονται οι τομείς που πλήττονται περισσότερο: Πάρε για παράδειγμα την αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ και τα πακέτα που δίνουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες -ακόμα και οι φαινομενικά πιο ισχυρές, όπως η Γερμανία, η Αγγλία ή η Γαλλία. Οπότε ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει σε όλον τον κόσμο.
  Το θέμα της «αγροτιάς» και των επιδοτήσεων είναι μεγάλο και έχει σχέση με την ΕΕ. Η Γαλλία, ας πούμε, έχει πολύ εντονότερο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα.

  @doremi
  Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Για να ηρεμήσουν, ας πάρουν κανά λεξοτανίλ. Ή ας πάνε κατά τα Ζωνιανά.

 9. δ.τζ. 06/02/2009 στο 7:45 μμ Reply

  Μα ποιος κλάδος της οικονομίας, φίλε Φώτη, δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση; Πέραν αυτού η ΕΕ θέτει το θέμα σε άλλες διαστάσεις και νομίζω ότι καλά κάνει: οι επιδοτήσεις δικαιολογούνται μόνο για καταστροφές καλλιεργιών από κακοκαιρία. Και αυτό γιατί η κρίση δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά π.χ. επί του προκειμένου και τους φορτηγατζήδες που διανέμουν τα προιόντα, τους μανάβηδες, τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές που τα διανέμουν και πάει λέγοντας. Άσε που τώρα όλοι θα ζητούν το κάτι τις τους. Γι’ αυτό μιλάω για φαύλο κύκλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: