Ψηφίζω Θετικά – Στηρίζω Κ. Καραμανλή

Στη χώρα μας από το 1985 οι Ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία για αποστολή μηνύματος δυσαρέσκειας. Με άλλα λόγια, συνηθίζουμε όχι τόσο στο να ψηφίζουμε αυτόν που προτιμούμε, αλλά να μην ψηφίζουμε εκείνον που μας έχει δυσαρεστήσει για τον έναν ή τον άλλο λόγο.

Εγώ θα ψηφίσω θετικά. Θα ψηφίσω εκείνον που θεωρώ ικανότερο. Εκείνον που εμπιστεύομαι περισσότερο. Θα ψηφίσω τη Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή και δεν μπαίνω καθόλου στη λογική να επιχειρηματολογήσω εναντίον των αντιπάλων του:

 • Γιατί έδωσε προτεραιότητα στην ανάπτυξη της περιφέρειας
 • Γιατί προχώρησε σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις
 • Γιατί προώθησε αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα
 • Γιατί άλλαξε τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα
 • Για τα μέτρα που πήρε για τις νέες μητέρες και του τρίτεκνους
 • Γιατί τάραξε τα βαλτωμένα νερά της Ανώτατης και Ανώτερης εκπαίδευσης
 • Γιατί προωθεί την αλλαγή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 • Γιατί οι ευρυζωνικές συνδέσεις εξαπλώθηκαν σε κάθε γωνιά της χώρας, οι χρεώσεις είναι φτηνές, γιατί διευκολύνει τους φοιτητές να αποκτήσουν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή
 • Για τον ηράκλειο άθλο να πουλήσει την Ολυμπιακή
 • Γιατί έχει ξεκινήσει η εξυγίανση του ΟΣΕ και των άλλων ΔΕΚΟ
 • Για τον στρατηγικό επενδυτή του ΟΤΕ
 • Γιατί ενώ ισορρόπησε τα οικονομικά με την ήπια προσαρμογή, δεν δίστασε, όταν άλλαξαν οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες, να αναθεωρήσει την πολιτική του
 • Γιατί ίδρυσε το Υπουργείο Τουριστική Ανάπτυξης
 • Γιατί παραμένει σταθερός και ψύχραιμος την ώρα της οικονομικής κρίσης παρά τις υστερίες της αντιπολίτευσης και των Μέσων
 • Γιατί δεν φοβάται ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο να πει ότι θα βάλει καινούργιους φόρους, εφόσον χρειαστούν
 • Γιατί δεν χαρίστηκε σε φίλα προσκείμενους με αποτέλεσμα να τους φέρει απέναντί του
 • Γιατί παρέκαμψε επετηρίδες κι έκανε τον Γ. Λούκο διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
 • Γιατί δεν έκλεισε τα μάτια του μπροστά στην πραγματικότητα καλώντας τους καταγγέλοντες να πάνε στον εισαγγελέα
 • Γιατί, παρά τις κορώνες, δεν γέμισε τον κρατικό μηχανισμό με στρατιές ημετέρων
 • Γιατί δεν χρειάζεται πλέον να έχει κανείς γνωστούς και βίσματα για να επιδοτηθεί η επιχείρησή του
 • Γιατί άφησε τους Έλληνες της Κύπρου να αποφασίσουν μόνοι τους για το Σχέδιο Ανάν, γιατί στήριξε και σεβάστηκε την απόφασή του, γιατί στήριζε τον πρόεδρο Παπαδόπουλο
 • Γιατί αλλαξε την εθνική στρατηγική στο Σκοπιανό και παρά τις πιέσεις και τις απειλές κράτησε σταθερή θέση κατά την περσινή σύνοδο του ΝΑΤΟ
 • Γιατί έδωσε νέα πνοή στην εξωτερική μας πολιτική, απεγκλωβίζοντάς την από την μονοσήμαντη συμμαχία με τισ ΗΠΑ και συνάπτωντας νέες συμμαχίες με μεγάλες δυνάμεις επί τη βάση κοινών συμφερόντων
 • Γιατί είναι γήινος και οικείος. Εμπνέει δύναμη και εμπιστοσύνη, χωρίς να το παίζει μεσίας
 • Γιατί μπόλιασε την εγχώρια πολιτική σκηνή με μια εσωτερικότητα, η οποία παλιότερα ήταν άγνωστη
 • Γιατί πιστεύω ότι έχει την δύναμη και την ικανότητα να θεραπεύσει λάθη, αδυναμίες και αστοχίες.
Advertisements

14 thoughts on “Ψηφίζω Θετικά – Στηρίζω Κ. Καραμανλή

 1. Μιχάλης Τσαντίλας 04/06/2009 στο 8:15 πμ Reply

  Καλημέρα! Δεν χρειαζόταν ο κατάλογος αυτός! Το είχαμε καταλάβει ότι θα ψηφίσεις ΝΔ από καιρό τώρα!

 2. fvasileiou 04/06/2009 στο 8:24 πμ Reply

  @Μιχάλης Τσαντίλας
  Μισές αλήθειες λες: Γιατί στην πραγματικότητα τίποτα από όσα γράφουμε όλοι στο δίκτυο δεν χρειάζεται. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να γράφουμε.

  Καλημέρα

 3. Χρήστος Σαβρανίδης 04/06/2009 στο 9:24 πμ Reply

  Καλημέρα Φώτη. Δε χρειάζεται να διαλαλείς στο διαδίκτυο ότι ψηφίζεις Ν.Δ., ούτε και να αναπαραγάγεις προβολή του κυβερνητικού έργου. Έτσι μοιάζει το blog σου κομματικό φερέφωνο και όργανο προβολής. Αν σε πληρώνουν για να το κάνεις, έχει καλώς. Αλλά αν το κάνεις έτσι, δε νομίζω ότι θα ενδιαφέρει και πολλούς να διαβάζουν τα άρθρα σου. Υπάρχουν κομματικά sites, κυβερνητικά sites, κομματικές κι άλλες εφημερίδες, κ.λ.π. Δε νομίζω ότι λείπει κάτι που το συμπληρώνεις εσύ σε αυτόν τον τομέα. Νομίζω ότι το ενδιαφέρον στα πολιτικά θέματα, αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε άμεσα ούτε κι έμμεσα, είναι να κάνουμε μια κριτική κουβέντα σε θέματα που μας απασχολούν κι ο καθένας να βγάλει συμπεράσματα και να κατασταλάξει σε κάποια άποψη ή να διαφωτιστεί περισσότερο σε κάποιο ζήτημα. Από εκεί και πέρα ο καθένας ψηφίζει αυτό που τον εκφράζει περισσότερο ή αποφασίζει να δείξει τη δυσαρέσκειά του για θέματα που τον απασχολούν. Το κυριότερο: Έχουμε ευρωεκλογές κι όχι εθνικές εκλογές!!! Η λίστα σου θα βοηθούσε σε μια συζήτηση για τα εθνικά ζητήματα και τις εθνικές εκλογές. Αν έγραφες τι έκανε και τι θα κάνει στην Ευρώπη το κόμμα σου θα ήταν πιο επίκαιρο το θέμα.

 4. fvasileiou 04/06/2009 στο 10:28 πμ Reply

  @Χρήστος Σαβρανίδης
  Κοίταξε, Χρήστο:
  Στο διαδίκτυο διαλαλώ ό,τι θέλω, προβάλλω ό,τι θέλω και δεν χρειάζομαι ούτε την άδειά σου, ούτε την συμβουλή σου. Το πώς μοιάζει το μπλογκ μου είναι θέμα που αφορά μόνο εμένα και κανέναν άλλο. Και αν δεν σε ενδιαφέρει να διαβάζεις τα άρθρα μου, δεν πειράζει. Κι όσο για τα υπονοούμενα ότι με πληρώνουν κτλ τα επιστρέφω ακαίρεα, γιατί εγώ, όπως εσύ τουλάχιστον ξέρεις ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ καλά, ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό ή οικογενειακό συμφέρον δεν έχω, κανένα συμφέρον προσωπικό ή οικογενειακό δεν εξυπηρετώ. Κάνω απλώς το κέφι μου -νομίζω ότι εσύ τουλάχιστον το ξέρεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

 5. Herr K. 04/06/2009 στο 11:50 πμ Reply

  Τελικά, υπάρχουν και ιδεολόγοι στη μπλογκόσφαιρα !(αρκετά σημεία ισχύουν, βέβαια)

 6. Ηλίας 04/06/2009 στο 1:04 μμ Reply

  Ενώ αν τα έχωνες στον Καραμανλή, όπως είναι της μόδας, θα ήσουν ένας ανεξάρτητος-σκεπτόμενος-οργισμένος νέος.

 7. Χρήστος Σαβρανίδης 04/06/2009 στο 1:42 μμ Reply

  Δεν έγραψα ότι τα παίρνεις. Λάθος το κατάλαβες. Το αντίθετο. Απλώς νομίζω ότι είναι εκτός χρόνου το θέμα. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε Ευρωεκλογές και μιλάμε για την Ευρώπη. Όταν και αν θα γίνουν Εθνικές εκλογές μιλάμε και γι αυτό. Τώρα αν θες να βάζεις θέματα και διαφημίσεις εθνικών εκλογών δικαιώνεις όσους μιλούν για δημοψηφίσματα. Η επιλογή πάντοτε είναι δική σου. Αλλά αφού δίνεις δυνατότητα να σου στέλνουν σχόλια αυτοί που σε διαβάζουν, μην περιμένεις πάντα να σε επαινούν για κάποιες απόψεις. Συζήτηση γίνεται και μπορείς να απαντάς και να επιχειρηματολογείς. Τι έννοια έχει αλλιώς το blogging; Αν θέλεις απλώς να δημοσιεύεις κάπου άρθρα κάνε το από προσωπική ιστοσελίδα. Προφανώς για να χάνω χρόνο να σε διαβάζω βλέπω ενδιαφέροντα πράγματα στα άρθρα σου. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορώ να σχολιάσω κάποια πράγματα που γράφεις ή να προβληματιστώ πάνω σε αυτά. Δεν επεδίωξα να σε αλλάξω και να σε κάνω οργισμένο νέο, κ.λ.π. Απλώς θα ήθελα να δω την ευρωπαϊκή ατζέντα που υποστηρίζεις κι όχι την εθνική μόνο. Άλλωστε λες στον τίτλο σου ότι ψηφίζεις θετικά. Αφού γράφεις γι’ αυτό δεν πρέπει να εξηγήσεις για ποια ευρωπαϊκή πολιτική ψηφίζεις; Τέλος πάντων. Καλή ψήφο, αν και την έμαθε όλο το διαδίκτυο ήδη.

 8. fvasileiou 04/06/2009 στο 2:11 μμ Reply

  @Χρήστος Σαβρανίδης
  Αν έχω μετανιώσει για ένα πράγμα τον ενάμιση χρόνο που μπλογκάρω, είναι γιατί δεν σταμάτησα κάποιες συζητήσεις, αλλά συνέχισα καλοπροαίρετα να απαντώ και να επιχειρηματολογώ, όταν οι συνομιλητές μου με έβριζαν με χυδαία υπονοούμενα. Όμως το περιεχόμενο του μπλογκ μου δεν είναι θέμα ούτε συζήτησης, ούτε διαπραγμάτευσης με κανέναν. Εγώ αποφασίζω τι θα γράψω και πώς θα το γράψω. Και πώς να το κάνουμε, βρε Χρήστο, είναι υποτιμητικό να μου κάνεις τέτοιες υποδείξεις και μάλιστα δημόσια.
  Επίσης, όταν η φράση «Αν σε πληρώνουν για να το κάνεις, έχει καλώς», έχει συγκεκριμένο σημαινόμενο. Το οποίο, τουλάχιστον εσύ, σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να το αφήσεις να επικρέμεται.

  Τέλος πάντων, καλή καρδιά.

 9. Theoprovlitos 04/06/2009 στο 7:19 μμ Reply

  ΥΠΕΡ αισιοδοξο σε βλεπω και καποια πραγματα κρινονται εκ του αποτελέσματος και οχι εκ των προθεσεων. Οσο θα εξακολουθω να πληρωνω 450 ευρω το μηνα σε φροντιστηρια μαλλον στα βαλτωμενα νερα της εκπαιδευσης θα εξακολουθω να ζω. Δεν τον εμποδειζει ΚΑΝΕΝΑΣ να περιορισει ην διδακτεα υλη στο 1/3 που ειναι στην Φινλανδια και κερδιζουν τα παιδια σε διεθνεις διαγωνισμους ενω τα δικα μας πανε άπατα. Ειναι άβουλη και ανικανοι να αντιγραψουν εστω καποια πραγματα που ισχυουν στο εξωτερικο και ειναι με μηδενικο κοστος, όπως η αλλαγη της υλης.

  Για την δε γραφειοκρατια δε άστο καλυτερα. ΜΑΡΤΥΡΙΟ η καθημερινοτητα του πολιτη. Αφου ήθελα να κανω ενα καταλογο με ουρες που δεν καταργηθηκαν και αλλες τοσες καινουργιες. Μονο να γραψεις το παιδι σου στο σχολειο κολαση.

  Η Ελλδα πρεπει να ειναι η μονη χωρα στον κοσμο που αντι να παταξει την γραφειοκρατια ιδρυσε ειδικο ορηγανισμο (τα ΚΕΠ) για να την… διευκολυνει.

  Χρηαμτα δε από το ΚΠΣ που μενουν αδιαθετα από εποχης Σημιτη μεχρι και σημερα εγω προσωπικα και κανενας αλλος μιρκομεσαιος δεν εχει παρει δραχμη. Κομματικες κλικες ξεκοκαλιζουν τα πακετα και δεν δινουν σε κανενα αλλο.

  Οποτε τι να τους ψηφιζω αφού άσπρη μερα δεν προεκιται να δω σε αυτη τη ζωη. Φυσικα και το ΠΑΣΟΚ ηταν και ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την χωρα (θα μπορουσα να δημοσιευσω και ολοκληρη λιστα) αλλα δεν μπαινω πια στο τριπακι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Το μονο που τους χρειαζεται ειναι τιμωρία και εξευτελισμός, ανάλογα με αυτον που τραβαμε και εμεις.

 10. fvasileiou 04/06/2009 στο 11:41 μμ Reply

  @Theoprovlitos
  Εγώ πιστεύω ότι η παιδεία μας δεν έχει στόχο, τουτέστιν δεν έχουμε αποφασίσει τι είδους πολίτη θέλουμε να φτιάξουμε, κι αυτό προκαλεί πολλά προβλήματα.

  Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες κι ούτε αμφισβητώ την εμπειρία σου -φαντάζομαι ότι κι εσύ δεν αμφισβητείς την δική μου- αλλά εγώ βλέπω ότι πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί. Και θα μπορούσαμε καλλίτερα αν δεν υπήρχαν κάποιες χρόνιες αγκυλώσεις.

 11. Χρήστος Σαβρανίδης 05/06/2009 στο 2:39 μμ Reply

  Εννοούσα και εννοώ Φώτη ότι δεν έχεις κανένα συμφέρον και λόγο να γράφεις ότι ψηφίζεις Ν.Δ. στο διαδίκτυο. Το ξέρουμε αυτό. Δεν το ανακάλυψα σήμερα. Αλλά όπως και να το κάνουμε όταν ψηφίζεις πας πίσω από το παραβάν και βάζεις ότι θέλεις εσύ και τελικά μόνο εσύ ξέρεις τι ψήφισες πραγματικά. Σ’ αυτό η Δημοκρατία λειτουργεί καλά και το να προσπαθούμε να το αλλάξουμε δηλώνοντας ο καθένας τι ψηφίζει δε νομίζω ότι βοηθάει τη δημοκρατία. Μάλλον σε βοηθάει μόνο να αποκτάς «φίλους» από το ένα στρατόπεδο και «αντιπάλους» από τα άλλα. Σαφώς και δε θέλω και δε με ενδιαφέρει να σε επηρεάσω για να αλλάξεις τον τρόπο που γράφεις ή τη θεματολογία σου. Γράφε ότι θέλεις κι εξάλλου δικό σου blog είναι. Άλλο πράγμα είναι όμως να γράφεις την άποψή σου κι άλλο να λες «ψηφίζω Καραμανλή». Ε, και; Δηλαδή για σένα μπορεί να σημαίνει κάτι αυτό και καλά κάνεις σε προσωπικό επίπεδο, αλλά για μένα που σε διάβασα τι θέλεις να σημαίνει; Γιατί αν δε θες να μεταδόσεις κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα με αυτό που γράφεις τι άλλο σημαίνει; Είδες κάποιον γνωστό δημοσιογράφο που είναι φιλοκυβερνητικός να λέει ή να γράφει «ψηφίζω ….»; Εγώ δεν είδα, γιατί όλοι κρατούν το δικαίωμα της κριτικής, της προσωπικής άποψης, κ.λ.π. Κι ας πληρώνονται καλά! Και επίσης γιατί δε θέλουν να θίγουν τη νοημοσύνη των άλλων που τους διαβάζουν. Γιατί όταν λες ψηφίζω κάποιον, αυτό σημαίνει ότι μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις καλά κι όχι οι άλλοι; Μπορεί κανείς να επιχειρηματολογεί για όποιο θέμα θέλει και να πείθει με την επιχειρηματολογία του χωρίς να βάζει τέτοιες ταμπέλες. Κάποιοι θα σου πουν μπράβο που έβαλες τέτοια ταμπέλα. Εμένα επειδή δεν μου αρέσει ο φανατισμός της ταμπέλας, η ταύτιση με ποδοσφαιρικές νοοτροπίες του στιλ «Ζήτω ο τάδε ή η τάδε ομάδα, κ.λ.π.» κι επειδή δε νομίζω ότι πρέπει να συζητάμε για κάτι άλλο από την Ευρώπη, το Ευρωκοινοβούλιο και τους βουλευτές που θα εκλεγούν σ’ αυτό (αφού έχουμε ευρωεκλογές), δε νομίζω ότι συνεισφέρουμε σε κάτι με το να συζητάμε για ταμπέλες. Ούτε ο Καραμανλής θα πάψει να είναι Πρωθυπουργός μετά την Κυριακή, ούτε θα αλλάξει κάτι στα καθ’ ημάς. Μόνο κάποιοι θα πάνε στις Βρυξέλλες για να παίξουν κάποιο ρόλο για μας. Και να είσαι σίγουρος ότι κανείς δημοσκόπος ή πολιτικός αναλυτής δε θα μπορέσει να βγάλει κάποιο φοβερό συμπέρασμα που θα μας βοηθήσει να πάμε πιο μπροστά μετά την Κυριακή. Όλοι θα αρχίσουν να απολαμβάνουν τα καλοκαιρινά μπανάκια τους, θα βλέπουμε παραλίες και μαγιό στην τηλεόραση και θα περάσουμε ένα ήσυχο και σύνηθες ελληνικό καλοκαίρι. Καλό Σαββατοκύριακο.

 12. fvasileiou 05/06/2009 στο 4:57 μμ Reply

  @Χρήστος Σαβρανίδης
  Μα εγώ ούτε δημοσιογράφος είμαι, ούτε δημοσιογραφικά λειτουργώ εντός ή εκτός του μπλογκ. Οπότε η αναφορά σε γνωστούς ή άγνωστους δημοσιογράφους είναι άστοχη. Είμαι συνειδητοποιημένος πολίτης, γράφω αδέσμευτα και ανεξάρτητα την γνώμη μου και τα γούστα μου και δεν πιστεύω ότι αυτό μου στερεί φίλους. Αλλίμονο αν κάποιος έπαυε να είναι φίλος μου επειδή διαφωνεί με την πολιτική μου τοποθέτηση.

 13. geokalp 06/06/2009 στο 11:20 μμ Reply

  θα μπορούσα να αντικρούσω τα περισσότερα σημεία – ως γνωστός φιλόσοφος
  σίγουρο είναι ότι ο απέναντι αντίπαλος παρά τη βελτίωσή του δεν δείχνει να βρίσκεται ακόμα στο ίδιο επίπεδο οπότε κατά μία έννοια είναι απόλυτα συμβατός ο τίτλος του ποστ
  σίγουρο όμως είναι ακόμα ότι οι προσδοκίες για το μέγεθος τους καταλόγου δεν εκπληρώθηκαν παρά ελάχιστα (μεταρρυθμίσεις ακούμε συνέχεια από το 1981)
  και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω…

 14. mitso 07/06/2009 στο 1:42 μμ Reply

  Δηλαδή, δε τα πήγε και άσχημα για κάποιον που διορίστηκε πρόεδρος (και με την επετηρίδα τελικά και πρωθυπουργός) με βύσμα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: