Ο Γιώργος Παπανδρέου και τα Συμφέροντα

«Δεν χρωστάω σε κανέναν», μας διαβεβαιώνει με κραυγές ο πρόεδρος του Πασόκ τον τελευταίο καιρό. Που πάει να πει ότι στην πολιτική του καριέρα είναι αυτοδημιούργητος και βοηθήθηκε από πουθενά γι’ αυτό άλλωστε μας διαβεβαιώνει ότι θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που επιβεβαιώνουν το γνωστό ρητό «πες, πες, κάτι θα μείνει στο τέλος» και τον πιστεύουν.

Είναι όμως έτσι;

Ευτυχώς δεν χρειάζεται να κάνουμε ιστορικές αναδρομές, ούτε να αναλωθούμε σε συνομωσιολογίες για να δούμε αν ο κ. Παπανδρέου βοηθήθηκε και από ποιους ή εξακριβώσουμε τις σχέσεις του Γ. Παπανδρέου με τα μεγάλα συμφέροντα, τα οποία εσχάτως απειλεί. Το παιχνίδι παίζεται στα φανερά, προφανώς γιατί οι παίχτες ποντάρουν στην τυφλότητά μας και στην αποτελεσματικότητα της προπαγάνδας τους.

Στην Ελλάδα κάθε μεγάλος όμιλος συμφερόντων εξουσιάζει και κατευθύνει ένα ΜΜΕ ή μια ομάδα ΜΜΕ. Βλέποντας την σχέση του ΓΑΠ με αυτά, βλέπουμε ταυτόχρονα και τις σχέσεις του με τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Το Πασόκ και τον Γιώργο Παπανδρέου προσωπικά στηρίζουν οι παραδοσιακές εφημερίδες της παράταξης: Τα Νέα του ΔΟΛ, η Ελευθεροτυπία της Μ. Τεγοπούλου, το Έθνος, η Ημερησία και το Πρώτο Θέμα του Μπόμπολα, Ο Κόσμος του Επενδυτή. Είναι αλήθεια ότι η σχέση του ΓΑΠ με το Βήμα, μεγάλη εφημερίδα της κεντροαριστεράς και ιστορικού συμμάχου του κινήματος και της οικογένειας, πέρασαν μια κρίση μετά την ήττα του 2007, όπως είναι αλήθεια ότι η κρίση αυτή έχει ξεπεραστεί προ πολλού κι ο Στ. Ψυχάρης, ο εκδότης του Βήματος και πρόεδρος του ΔΟΛ επανειλημμένως με άρθρα του καλεί τους αναγνώστες να ξεφορτωθούν τον Κώστα Καραμανλή και να δώσουν μια ευκαιρία στον νεώτερο Παπανδρέου.

Ακόμα και η Real News των Κουρή-Χατζηνικολάου, που στηρίζεται στις τσέπες των Νεοδημοκρατών, υποσκάπτει συστηματικά τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του προβάλλοντας ταυτόχρονα το Πασόκ του Γ. Παπανδρέου. Άλλωστε ο Ν. Χατζηνικολάου έχει εδώ και καιρό διακηρύξει την άποψή του ότι είναι πεπρωμένο του Γιώργου Παπανδρέου να κυβερνήσει την Ελλάδα!

Κι ακόμα ΟΛΑ τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια στηρίζουν το Πασόκ και τον αρχηγό του: το Mega των εκδοτών, ο Antenna του καταδικασμένου Μ. Κυριακού, ο Alpha του υπόδικου για κακουργήματα Δ. Κοντομηνά, το Alter των Γιαννίκου-Κουρή –ακόμα και το Star του Βαρδινογιάννη με διευθυντή τον Στ. Μαλέλη παίζει, όσο μπορεί, υπέρ του Πασόκ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του συγκροτήματος Αλαφούζου: Τόσο ο ραδιοτηλεοπτικός Σκάι όσο και η Καθημερινή, ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε την διεύθυνσή της ο Αλ. Παπαχελάς, επένδυσαν πολύ στον Γ. Παπανδρέου. Τον στήριξαν συστηματικά στις εσωκομματικές μάχες, δυσφημίζοντας μάλιστα με τον πολύ ιδιαίτερο τρόπο που κατέχει ο Παπαχελάς και το Συγκρότημα τους αντιπάλους του, και τώρα παίζουν δυνατά στο πράσινο.

Κοιτώντας τον χάρτη των ΜΜΕ διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του Δυτικού κόσμου, όπου το κόμμα που κυβερνά δεν έχει ένα, έστω ένα, τηλεοπτικό σταθμό ή μία, έστω μία, μεγάλη εφημερίδα που να επικοινωνεί θετικά το μήνυμά του. Στην Ελλάδα ζούμε σε έναν ιδιότυπο μπερλουσκονισμό. Και δεν χρειάζεται, φαντάζομαι, να υπενθυμίσω ότι ο Τύπος είναι η 4η εξουσία, ούτε να επιχειρηματολογήσω επί μακρόν για να δείξω ότι αυτή η μονομέρεια των Μέσων είναι αιτία και απόδειξη της παθογένειας της Δημοκρατίας μας.

Διαπιστώνουμε επίσης ότι ΟΛΑ τα ιδιωτικά ΜΜΕ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δι’ αυτών εκπροσωπούνται –Μ. Κυριακού, ΔΟΛ, Μπόμπολας-ΑΚΤΩΡ, Κουρής, Αλαφούζος, Κοντομηνάς- όλοι στηρίζουν δυνατά τον Γιώργο Παπανδρέου και το Πασόκ.

Τελικά ποια είναι τα συμφέροντα τα οποία θα πολεμήσει τόσο σθεναρά ο Γιώργος; Ο Δημήτρης Ρίζος;

Advertisements

17 thoughts on “Ο Γιώργος Παπανδρέου και τα Συμφέροντα

 1. Μιχάλης Τσαντίλας 10/09/2009 στο 9:30 μμ Reply

  Για να μη με παρεξηγήσεις, να πω ότι ο Γιωργάκης είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα… Είμαστε πραγματικά μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης…

 2. stathis 10/09/2009 στο 10:16 μμ Reply

  “Κάτω η χούντα του Καραμανλή” φώναζαν χθές οι οπαδοί του πασόκ…

  Πόσο φαιδρό ακούγεται όμως, ειδικά όταν το 99% των ΜΜΕ, ηλεκτρονικά, έντυπα, κτλ., ανήκουν στο Πασόκ ξεκάθαρα…..
  Εγώ δεν έχω δει ποτέ μια δικτατορία να μην ελέγχει τα ΜΜΕ της!

  Μάλλον λοιπόν τους επιστρέφεται αυτό το σύνθημα κατάμουτρα!!!!!”Τα κοίταγαν καλά καλά και τους έμοιαζαν στη μούρη!!!!”

 3. iconology2009 10/09/2009 στο 11:16 μμ Reply

  O Γιώργος! Η μεγάλη πονεμένη ιστορία του ελληνικού πολιτικού βίου. Η ανεκδοτάρα που μάς επιφυλλάσσει η Ιστορία αν τυχόν γίνει πρωθυπουργός. Φιγούρα μελαγχολική και τραγικά λίγη(παρόλο το εντυπωσιακό του παράστημα που μάλιστα θέλει να το προβάλλει επιδεικτικά , γι’αυτό και ζήτησε ντιμπέιτ ορθίων!Είναι ίσως το πιό πειστικό του επιχείρημα:το μπόι του.Αμερικανιά ξεγυρισμένη,αυθεντική όσο αυθεντικά αμερικανός είναι και ο ίδιος.

 4. fvasileiou 11/09/2009 στο 1:31 πμ Reply

  @Μιχάλης Τσαντίλας
  Με σοκάρεις: Δηλαδή στην Δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα 😀
  Και ο λαός, που πάντα επιλέγει σοφά και τα κανονίζει όλα στην εντέλεια; 😀 😀 😀

  @stathis
  Δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε και να χαλάμε την ζαχαρένια μας με γελοίους και ανιστόρητους σαν τα πρασινοτσιράκια. Γκαρίζουν τα συνθήματά τους ελπίζοντας σε διορισμούς και μας προκαλούν απλώς θλίψη.

  @iconology2009
  Αμερικανιά ξεγυρισμένη;
  Γιατί το λες αυτό;
  Απλώς θα ακυρώσει την συμφωνία για τις Ελληνορωσικές συμφωνίες για την ενέργεια. Με κριτήρια, προφανώς, πράσινα και οικολογικά, τουτέστιν αλαφουζικά!

 5. Owain 11/09/2009 στο 1:44 πμ Reply

  Είναι τόσο προφανή αυτά που αναφέρονται στην ανάρτηση αυτή που απορρώ γιατί δεν τα αντιλαμβάνονται οι πάντες!μόνο και μόνο το γεγονός ότι όλα τα ΜΜΕ τον στηρίζουν-ενώ δεν είναι και το…ικανότερο άτομο- θα έπρεπε να τους βάλει σε υποψίες.
  Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε και θέματα της εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με τον Παπανδρέου και το κόμμα του γενικά,τόσο στο πως πολιτεύτηκε ως ΥΠΕΞ,όσο και στα ενεργειακά,στην στάση του στο Κυπριακό,τα ελληνοτουρκικά,το σκοπιανό,αυτά δεν τα βλέπουν οι υποστηρικτές του;Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν μιλάνε περί χούντας του Καραμανλή,χούντας της δις δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης…αντίθετα το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά να εξηγήσει για το πόσο δημοκρατικά πορεύτηκε από την ίδρυσή του μάλιστα μέχρι τώρα!

 6. fvasileiou 11/09/2009 στο 2:16 πμ Reply

  @Owain
  Μην απορείς και τόσο πολύ, γιατί σε μια μετανεωτερική κοινωνία, οι πάντες έχουν δίκιο κι ο κατασκευασμένος μύθος έχει την ίδια αξία με την αντικειμενική αλήθεια. Πράγμα που σημαίνει, εσύ θα δουλεύεις, θα παράγεις, θα τους ταΐζεις κι εκείνοι θα βολεύονται, θα σε βρίζουν και θα σε προπηλακίζουν.

 7. Γιάννης 11/09/2009 στο 11:25 πμ Reply

  Σε συγχαίρω που έθεσες τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Σχεδόν κανείς δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα να πει μία τόσο μεγάλη και κρίσιμη αλήθεια. Μπορείς σε παρακαλώ να δημοσιεύσεις μία καταχώρηση για το ποιες ιστοσελίδες είναι αντίθετες σ’αυτό το σάπιο κατεστημένο και προσφέρουν στοιχειωδώς αντικειμενική ενημέρωση.

 8. fvasileiou 11/09/2009 στο 11:52 πμ Reply

  @Γιάννης
  Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

  Αντικειμενική ενημέρωση μην ψάχνεις ούτε στο διαδίκτυο γιατί κι εδώ χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βρεις την σημαντική είδηση. Για παράδειγμα, οι δηλώσεις ΓΑΠ για τις ελληνορωσικές ενεργειακές συμφωνίες, παρότι συνιστούν μέγιστη αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής δεν έπαιξαν ούτε στα παραδοσιακά Μέσα, αλλά αποσιωπήθηκαν κι από τις περισσότερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ή υποβαθμίστηκαν. Σαν τις μέλισσες πρέπει από παντού να αντλούμε και να φιλτράρουμε. Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν.

 9. Ζντούπ 11/09/2009 στο 3:57 μμ Reply

  Αγαπητοί συνομιλητές,

  Aσχολήστε με την εύνοια ή μη των επιχειρηματιών που διαθέτουν ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ προς διαφόρους πολιτευόμενους ωσάν αυτό να μην υπήρχε. Ανατρέξτε στην έντυπη ιστορία αυτού του τόπου και θα διαπιστώσετε ότι αυτό ίσχυε από παλιά, από την εποχή δηλαδή των καθαρόαιμων εκδοτών. Πάντα οι αισθανόμενοι ισχυροί προσπαθούσαν να επιρρεάσουν ή και να καθορίσουν τα πολιτικά πράγματα. Πρίν την κατοχή το έκαμαν διότι πίστευαν στον «καθοδηγητικό» τους ρόλο σε μια εν πολλοίς αγράμματη κοινωνία. Σας θυμίζω ότι ο άνθρωπος που χρηματοδότησε τον πατέρα Λαμπράκη για να εκδόσει τα Νέα και το Βήμα ήταν ο πολύς Μποδοσάκης, ο οποίος είχε συγκεκριμένη άποψη για την οικονομική και πολιτική πορεία του τόπου και θέλησε έμμεσα να στηρίξει τον Βενιζέλο (πριν τις εκλογές του 1920). Μετά την κατοχή και έως την χούντα τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ και οι εκδότες έπαιζαν παιγνίδια με τους πολιτικούς αφού έτσι αντιλαμβάνονταν την πολιτική παρέμβαση (οικογένεια Βλάχου, Καθημερινή και Μεσημβρινή) ή το έπαιζαν δίπορτο (Λαμπράκης επί αποστασίας, τα Νέα με την ΕΚ και το Βήμα με τους αποστάτες) για να επιβιώσουν.

  Από το 1981 και μετά την προσπάθεια του Α. Παπανδρέου να φτιάξει νέα οικονομικά τζάκια με δημόσιο χρήμα (απ’ ευθείας αναθέσεις, μαϊμού διαγωνισμοί, προγραμματικές συμφωνίες) που τα πληρώνουμε έως σήμερα, ανάγκασε με την υπόθεση Κοσκωτά (24 Ωρες, τράπεζα Κρήτης κλπ) τους επιχειρηματίες που «ζούσαν» από δημόσιες προμήθειες να αποκτήσουν μοχλούς πίεσης για να πέρνουν το μερίδιο που πίστευαν πως τους αναλογεί από τιν δημόσια πίττα. Ποιός αποκάλυψε το σκάνδαλο Κοσκωτά; Το Έθνος του Μπόμπολα. Βλέπετε η εκδοτική άνοδος Κοσκωτά με την βοήθεια του Ανδρέα απειλούσε άμεσα τα συμφέροντα των Μπόμπολα, Τεγόπουλου και τέλος του Λαμπράκη. Δείτε το παράδειγμα της εφημερίδας που «γκρέμισε τον Καραμανλισμό» της Αυριανής του Γιώργου Κουρή. Από τότε που πέρνει αφειδώς κρατικές δημοσιεύσεις και διαφημίσεις έγινε μονομάχος υπερασπιστής του Πρωθυπουργού στα περίπτερα (αφού ελάχιστοι την αγοράζουν πιά). Η περίπτωση της Καθημερινής είναι πολύ διαφορετική αφού ποτέ της δεν απευθύνθηκε σε αυστηρά κομματικό ακροατήριο, ούτε έγινε αυτό που λέγεται για την Απογευματινή ή τον Αδέσμευτο του Ρίζου μία «παραταξιακή εφημερίδα». Είναι μια παράδοση που άφησε πισω της η Ελένη Βλάχου και σε μεγάλο βαθμό σεβάστηκε ο εφοπλιστής Αλαφούζος αφού με τον τρόπο αυτό απευθύνεται σε ευρύτερο αναγνωστικό κοινό και τον συμφέρει.

  Σήμερα πολλοί σημερινοί μεγαλοεπιχειρηματίες είναι μπλεγμένοι σε κάποιο ΜΜΕ όχι από κουλτούρα και αίσθηση αποστολής, όπως οι παλιοί εκδότες. Ρίχνουν λεφτά σε, πολλές φορές, ζημιογόνες δραστηριότητες, γιατί ως λούμπεν μεταπράτες και εθισμένοι στο εύκολο δημόσιο χρήμα προσπαθούν να ασκούν πιέσεις στο ευλύγιστο πλέον πολιτικό προσωπικό της χώρας.

  Αυτά λοιπόν δεν με ανησυχούν γιατί τα γνωρίζω και φυλάγομαι. Η δήλωση όμως του Γ. Παπανδρέου για επαναδιαπρογμάτευση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη (χέρι – χέρι με τον νέο πρωθυπουργό της Βουλγαρίας) μετά από 15 χρόνια προσπάθιας να υλοποιηθεί το έργο, μυρίζει Αμερική και με έκαμε να ανατριχιάσω. Σε μια περίοδο που η Ρωσία χαϊδεύει την Τουρκία εμείς πάμε να τα σπάσουμε με τον Πούτιν. Αλήθεια εκείνον τον κολλητό του τον Άλεξ Ρόντος τον είδε κανείς τελευταία; Οι κακές γλώσσες τον ήθελαν στην Γεωργία τελευταία … Λοιπόν αγαπητοί μου το παιγνίδι παίζεται εκτός και εμείς κοιτάζουμε μόνον εντός … Μήπως εκτός από την απίστευτη πολιτική βραδύτητά του ο Καραμανλής πληρώνει και την προσέγγισή του με τους Ρώσους; Βοήθειά μας.

 10. Owain 11/09/2009 στο 4:48 μμ Reply

  Το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες έχει πει πολλά που απευθύνονται μόνο σε λίγους,για την ακρίβεια σε έναν μόνο,την υπερατλαντική πατρίδα του Παπανδρέου,τόσο τα περί αγωγού όσο και τα περί Σλάβων της Μακεδονίας δια στόματος Λοβέρδου είναι προφανές σε ποιον και γιατί απευθύνονται,φυσικά δεν αναφέρθηκε σε κανένα από τα ΜΜΕ,τα γνωστά ΜΜΕ που τον στηρίζουν μεν,αποτελούν εξ ορισμού τα οργανωμένα συμφέροντα δε αλλά θα συγκρουστεί μαζί τους όπως με στεντόρια τη φωνή μας διαβεβαιώνει…

 11. fvasileiou 11/09/2009 στο 5:26 μμ Reply

  @Ζντουπ
  Θέτεις πολλά θέματα, αλλά εγώ σε δύο θα επιμείνω:
  1. Η Καθημερινή του σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με εκείνη της Ελ. Βλάχου. Δεν έχει σχέση και με την «Καθημερινή» του 2004. Η ομάδα Αγγελόπουλου, που διηύθυνε την εφημερίδα τότε, εκδιώχτηκε και ανέλαβε η ομάδα Αλ. Παπαχελά κι όλα αυτά μετά τις διαμαρτυρίες και τις αξιώσεις της Πρεσβείας να εκδιωχτούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι -οι οποίοι κι εκδιώχτηκαν. Αλλά σε αυτά θα επανέλθω.
  2. Την πασοκική προπαγάνδα την ξέρω: Βαφτίζει την διάθεση του Πρωθυπουργού για συνεννόηση και διάλογο «βραδύτητα» ή και «ανικανότητα». Εγώ σε αυτά διαφωνώ απολύτως. Η κυβέρνηση Καραμανλή παρήγε μετρήσιμο έργο αυτά τα πεντέμιση χρόνια κι έκανε 2-3 κορυφαίες επιλογές που βαραίνουν. Ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι μόνο μία από αυτές.

  @Owain
  Μην περιμένεις να ακουστεί τίποτα από αυτούς: Είναι οι ίδιοι, που όταν υπογράφονταν οι συμφωνίες για τους Αγωγούς ή όταν έμπαινε το βέτο στο ΝΑΤο, είχαν σαν πρώτη και μοναδική είδηση το «σκάνδαλο» Ζαχόπουλου.

 12. Γιάννης 11/09/2009 στο 8:26 μμ Reply

  Καθόλου σωστός ο συσχετισμός της εικόνας του Τύπου προ του 1990 με τον σημερινό και απαράδεκτα πρόχειρη, νομίζω, η σύγκριση των παλαιών εκδοτών με τους σημερινους. Αν είναι δυνατόν, παρά τις τρομερές ορισμένες φορές ελλείψεις τους ως ανθρώπων, να θέσομε στην ίδια αξιολογική κλίμακα τους πατριώτες εκδότες Γεώργιο και Ελένη Βλάχου, Πάνο Κόκκα, Γεώργιο Αθανασιάδη, Σάββα Κωνσταντόπουλο, Νάσο Μπότση κλπ., με τους σημερινούς καναλάρχες και μιντιάρχες, οι οποίοι νυχθημερόν απο τα μέσα τους υβρίζουν και χλευάζουν κάθε τι το ελλληνικό και πρακτορεύουν με παχυλή αναισθησία και προπέτεια ξένα συμφέροντα. Εις ό,τι αφορά την «Καθημερινή», είναι φυσικό να θαυμάζεται ο κ.Αλαφούζος απο τους κεντροαριστερούς διότι με καταστρεπτική μανία επέπεσε στην ιστορική εφημερίδα και. κατά το κοινώς λεγόμενο, «της άλλαξε τα φώτα», μετατρέποντάς την από εφημερίδα των εγγραμμάτων, πατριωτών και θρησκευομένων συντηρητικών, που επηρέαζε τα πολιτικά πράγματα με ευεργετικό τρόπο, σε φωλεά αριστερών, ακροαριστερών, φιλοσκοπιανών, φιλοτουρκικών και αθέων ιδεών και τούτο όχι απο το 2004 και μετά, αλλά απο το 1990 και μετά υπό την καθοδήγηση και έμπνευση του κ.Καρκαγιάννη, παλαιού και πάντοτε αμετανοήτου ακροαριστερού, που έτσι πραγματοποίησε την επανάσταση του. Ο κ.Κ.Αγγελόπουλος γνώριζε την αξία της παλαιάς «Κ», παρά το ότι ο ίδιος εκινείτο στον χώρο της κεντροαριστεράς, και ήθελε να επιστρέψει η «Κ» στην παλαιά γραμμή της, αλλά δεν είχε πλέον τα στελέχη που θα τον βοηθούσαν να πραγματοποιήσει μία τέτοια στροφή στο παρελθόν. Το κακό που έκανε ο κ.Αλαφούζος στον τόπο και την παράταξη δεν μπορεί εύκολα να αποτιμηθεί και ειλικρινώς εύχομαι να ξεκινήσει μία κουβέντα επί του θέματος, που προϋποθέτει όμως γνώση της εικόνας της παλαιάς «Καθημερινής» και της συμβολής της στην πρόοδο του τύπου και του τόπου. Ας μην αναφερθώ δε και στις λοιπές απώλειες. Στο άδοξο τέλος του» Ελληνικού Βορρά» και της «Μακεδονίας», εφημερίδων σύμβολα για την παράταξη με σπουδαία ποιότητα, στην «Μεσημβρινή», των Πασαλάρη, Δασκαλάκη, Αγγελή, Κόλμερ, Λουκάκου κ.λπ., την «Ακρόπολη» κλπ. Και διηγώντας τα να κλαις! Εις ό,τι αφορά την «Αυριανή», ο καθένας έχει δικαίωμα στην μετάνοια. Μπράβο στον κ.Κουρή που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι προσφέρει και κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό.

 13. Μιχάλης Τσαντίλας 11/09/2009 στο 9:21 μμ Reply

  Οι αριστερές και αθειστικές ιδέες πάνε μαζί με τις φιλοτουρκικές και τις φιλοσκοπιανές; Από πού κι ως πού;!

 14. Owain 11/09/2009 στο 11:43 μμ Reply

  «Οι αριστερές και αθειστικές ιδέες πάνε μαζί με τις φιλοτουρκικές και τις φιλοσκοπιανές; Από πού κι ως πού;!»

  όχι πάντα και όχι αξιωματικά αλλά δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό «συνεκφράζονται»!

  όσο για την Καθημερινή είναι πραγματικά μια τραγωδία το πως κατάντησε έτσι,μέχρι το 2004 μου άρεσε,αλλά μετά και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μεταλλάχθηκε!το ίδιο και ο ΣΚΑΙ,γενικά το θέμα «Αλαφούζος» προτείνω να συζητηθεί,έχω την εντύπωση πως είναι ο χειρότερος των νταβατζήδων και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στα όσον αφορά και το έθνος και την παράταξη προδότης!

 15. geokalp 12/09/2009 στο 10:34 πμ Reply

  κινούμε περισσότερο στο ύφους του Ζντουπ ως παλαιός αναγνώστης πολιτικών εφημερίδων – το ΕΘΝΟΣ δεν θέλω να το ξαναπιάσω στα χέρια μου ΠΟΤΕ, θυμάμαι πολύ καλά το ’89

  η ανικανότητα της κεντροδεξιάς να κατέχει σοβαρές εφημερίδες – πλην Καθη και ΕΤ, όσο σοβαρή ήταν – είναι όντως ένα μυστήριο… ομως εφημερίδες όπως η Απογευματινή, που έχω κάνει προσπάθειες να τη διαβάσω, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ, είναι μόνο για το τζάκι, πως να το κάνουμε…
  και εκεί νομίζω εύστοχα γράφει ο Ζντουπ, μπαίνει το βαρύ πυροβολικό (ΔΟΛ κλπ) που προσπαθεί να κατευθύνει, γνωστά και χιλιοειπωμένα

  να μην έχεις παράπονο: το 2004 μπορεί ο Ψυχάρης να έγραφε «ψηφίζουμε ελπίζουμε» όμως είχε ήδη ετοιμάσει το έδαφος για τους επόμενους και ο Β.Χιώτης, πχ, αποδείκτηκε ότι πιο «έγκυρο» (ΘΡ)

  τέλος, τον ΓΑΠ ίσως να τον αδικείς λίγο απέναντι κυρίως στο ΔΟΛ: τον έκανε να τον πλησιάσει, όχι το αντίθετο… ο ΔΟΛ ακόμα και σήμερα προμοτάρει Βενιζέλο (Μπακατσέλο)

  υγ
  ο παππούς μου με έμαθε να διαβάζω εφημερίδες – μιλάμε και πριν το 1986 – και η πρώτη μου ήταν η Αυριανή. Η δικαιολογία που προέβαλε ο παππούς ήταν ότι «είναι η πιο φθηνή» και με έβαζε στο κρεβάτι και διαβάζαμε

 16. fvasileiou 12/09/2009 στο 11:46 πμ Reply

  @geokalp
  Δεν είμαι σίγουρος ότι τον αδικώ σε σχέση με τον ΔΟΛ: Μπορεί στο ΒΗΜΑ να του κάναν κριτική ή να στήριξαν Βενιζέλο, η άλλη εφημερίδα όμως του Συγκροτήματος, «τα Νέα» στήριξε συστηματικά τον ΓΑΠ. Όπως κι ο Κουρής: Με την φυλλάδα του την «Αυριανή» υποστηρίζει τον Καραμανλή με το Alter το Πασόκ και η Real News κρατάει μια επαμφοτερίζουσα, χατζηνικολέικη στάση.

  Νομίζω, ότι ο λόγος που η κεντροδεξιά δεν μπορεί να διατηρήσει μια σοβαρή εφημερίδα είναι ο ίδιος που πολλοί φίλοι του «Σημειωματάριου» αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο «ανοιχτόμυαλος» που έγραφε για κόμιξ, σινεμά, ταξίδια και δεν ξέρω τι άλλο, ψηφίζει Ν.Δ. Είναι μια προπατορική ενοχή που βαραίνει την συνείδηση των ιθαγενών δεξιών (πρέπει πάντα πχ να δηλώνουμε ότι σέβονται το ΚΚΕ για τους αγώνες και την συνέπειά του) και την οποία την έχω εντελώς αποβάλει.

 17. stathis 13/09/2009 στο 1:22 μμ Reply

  Αναμένεται και επιστολή στήριξης από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

  Όπως μας μεταδίδουν από την Θεσσαλονίκη (και έδειξε με μακρινό πλάνο η τηλεόραση) ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν μεταξύ των «παραγωγικών τάξεων» που πήγαν να χειροκροτήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου στην ΔΕΘ.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κόκκαλης συνοδευόταν στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη από την σύζυγο του, τον κ. Αντωνόπουλο της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και τον κ. Δημητριάδη της ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

  Να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός που έπαιζε χωρίς τον ….Σωκράτη ήρθε ισοπαλία με την Καβάλα 0-0

  Για να πάει όμως ο κ. Κόκκαλης να χειροκροτήσει τον κ. Παπανδρέου σημαίνει ότι πήρε επίσημη πρόσκληση από το ΠΑΣΟΚ, έτσι δεν είναι; Το ίδιο ΠΑΣΟΚ που με αφορμή το άδειασμά του Γιώργου από τον Κ. Σημίτη διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι «καθάρισε» από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: