Να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή μετά την ομολογία Παπακωνσταντίνου

Απ’ όλους τους (κατά Φλωρίδη) κηπουρούς που διόρισε ο πολυχρονεμένος μας αυθέντης ΓΑΠ, ο αντιπαθέστερος με διαφορά είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου -αυτός που μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 μπούκαρε και διέλυε μαζί με τον Φωτόπουλο τα ΔΣ της ΔΕΗ και σήμερα κατηγορεί συλλήβδην όσους επικρίνουν την πολιτική του ως λαϊκιστές. Το ειρωνικό αφ’ υψηλού βλέμμα του συνοψίζει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο τη νοοτροπία κονκισταδόρου της παρεούλας ΓΑΠ.

Το άτομο λοιπόν αυτό, ο κατεξοχήν υπεύθυνος μαζί με τον Πρωθυπουργό ΓΑΠ για την σημερινή κατάντια της χώρας, με άρθρο του στους Financial Times παραδέχεται ότι «έγιναν λάθη και παραλήψεις τόσο στον αρχικό σχεδιασμό του Μνημονίου όσο και στην υλοποίησή του».

Τη στιγμή που το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας του Μνημονίου, η Κοινωνία αντιδρά, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται απρόθυμοι να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, οι ξένοι δανειστές μάς εξαναγκάζουν να πουλήσουμε όσο-όσο υποδομές και κρατικό πλούτο, η έξοδος από την κρίση υπολογίζεται πλέον σε τουλάχιστον 30 χρόνια και ακόμα και οι σύμμαχοι της Κυβέρνησης παραλληλίζουν την υπογραφή του Μνημονίου με την υπογραφή του Τσολάκογλου, νομίζω ότι η Βουλή έχει υποχρέωση να κινήσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για να διερευνήσει ποια είναι αυτά τα λάθη και οι παραλήψεις, ποιοι ευθύνονται και, βέβαια, αν υπήρχε δόλος.

Δεν είναι δυνατόν ενώ η χώρα παραδίδεται σε καθεστώς στυγνής Τροϊκοκρατίας με 155 ψήφους εκβιαζομένων Βουλευτών, ο λαός ξεζουμίζεται, μια ολόκληρη γενιά θυσιάζεται, ο υπεύθυνος να ομολογεί αυτά τα τρομερά πράγματα και ταυτόχρονα να σφυρίζει αδιάφορα κατηγορώντας τους πάντες εκτός από τον εαυτό του.

Η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του υπουργού Παπακωνσταντίνου θα είναι αυτό ένα πρώτο, αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς. Ένα βήμα αναγκαίο που θα εγγυάται την σταθερότητα και την λειτουργικότητα της Δημοκρατίας μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: