Χρόνια πολλά, Γιώργο!

Δεν το πολυλέμε, αλλά όσοι ασχολούμαστε με τα social media δεν το κάνουμε μόνο για να δημοσιοποιήσουμε τα κείμενά μας, τις φωτογραφίες, τις ανησυχίες μας –οτιδήποτε θεωρεί ο καθένας μας ως πρώτη του προτεραιότητα– αλλά και γιατί έχουμε την βαθύτατη πεποίθηση ότι εδώ συγκροτείται μια νέα κοινωνικότητα. Γνωρίζεις μπλογκερ, τουίτερ, δηλαδή νέους ανθρώπους, επικοινωνείς διαδικτυακά μαζί τους, μοιράζεσαι στιγμές –όπως και στον κανονικό κόσμο δηλαδή. Η εμβέλεια αυτής της κοινωνικότητας, το βάθος των σχέσεων που δημιουργούνται είναι βεβαίως θέμα για συζήτηση και μελέτη, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας τώρα. Άλλωστε η επόμενη γενιά θα έχει μια καθαρή εικόνα της δυναμικής της διαδικτυακής επικοινωνίας και των σχέσεων που δημιουργούνται.

Αυτή η νέα κοινωνικότητα μοιάζει πολύ με την παλιά: Υπάρχουν παρέες, υπάρχουν πυρήνες, και υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που έχουν το ιδιαίτερο ταλέντο να συγκεντρώνουν κόσμο γύρω τους και να τους βγάζουν τον καλλίτερο, τον πιο ζεστό τους εαυτό. Είχα την τύχη να γνωρίσω 3,5 τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου, ένας εκ των οποίων είναι ο Βιβλιοθηκάριος.

Τον ήξερα πολλά χρόνια (νομίζω από πάντα) ως μπλόγκερ –τον παρακολουθούσα για την ευαισθησία και την διεισδυτικότητά του. Έπειτα με έμπλεξε στα αφιερώματά του, οπότε γνώρισα και θαύμασα την ικανότητά του να διασαφηνίζει και να οργανώνει. Γίναμε φίλοι στο facebook και, τέλος, πρόσφατα τον γνώρισα κι από κοντά. Δεν καταφέραμε να συζητήσουμε ιδιαίτερα, αλλά εκείνη η βραδιά της γνωριμίας μας επιβεβαίωσε την βασική εικόνα που είχα γι’ αυτόν και διέψευσε αρκετές δευτερεύουσες, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Σήμερα που έχει τα γενέθλιά του η μπλογκοπαρέα αποφάσισε να οργανώσει μια μικρή γιορτή, στην οποία το Σημειωματάριο συμμετέχει με χαρά και ενθουσιασμό. Πρώτα-πρώτα γιατί αγαπάμε τον Βιβλιοθηκάριο, αγαπάμε τον Γιώργο και θέλουμε να του ευχηθούμε με όλη μας την καρδιά. Αλλά και γιατί, όπως όλες οι γιορτές, έτσι και η σημερινή, δεν αφορά τον εορτάζοντα μόνο, αλλά και όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή. Γιατί σήμερα, με την διιστολογική αυτή γιορτή, γιορτάζει με έναν τρόπο και ό,τι πιστεύουμε, προσδοκούμε, στοχεύουμε ως μπλόγκερ.

Αλλά τέτοιες ώρες οι πολλές κουβέντες είναι περιττές. Υψώνω το ποτήρι μου και με τη σειρά μου φωνάζω:

Γιώργο, χρόνια πολλά!

——

Στα Κατσαμάκεια συμμετέχουν επίσης

Nefosis A : Εμπρός λοιπόν καλά μου βιβλία!

roubinakiM : Το μάθημα που πρέπει να πάρεις, μικρέ μου Δίδυμε

Ο Δύτης των Νιπτήρων: Ο φανταστικός Βιβλιοθηκάριος

Deva Aleema: V for Vivliothikarios

Kidscloud: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ! 😉 ΚΑΤΣΑΜΑΚΕΙΑ 2013

Dina Vitzileou: Κατσαμάκεια 2013, μια γλυκειά όψη του διαδικτύου…

Advertisements

8 thoughts on “Χρόνια πολλά, Γιώργο!

 1. […] Σημειωματάριο […]

 2. […] Ωραία Σελιτσα, Deva Aleema, Nefosis και RoubinakiM, Polyanna, Σημειωματάριο, AnnaSilia, Ερυθρό Καγκουρώ, Κidscloud, Passionflower, O Ήχος του […]

 3. Νίκος 09/06/2013 στο 3:44 μμ Reply

  H παρέα σου Φώτη να είναι πάνταααα καλά!!!

 4. S for Summer 10/06/2013 στο 1:26 πμ Reply

  Εκεί που υψώνεται το ποτήρι, μαζί με τις περί βίου ολβιου ευχές, ας ευχηθούμε και στην υγειά της νέας ψηφιακής κοινότητας!

 5. bibliothekarios 10/06/2013 στο 10:00 πμ Reply

  Φώτη σε ευχαριστώ για τα λόγια σου και τη συμμετοχή σε αυτό το πράγμα που οργανώσατε πίσω από την πλάτη μου- κόμπο με δέσατε φίλε- ούτε να σχολιάσω καλά-καλά δεν μπορώ.

 6. […] το κόκκινο μπαλόνι, Εξεγερμένο το 2009, το καγκουρώ, το σημειωματάριο, η Ντίνα Βιτζηλαίου, η nefosis και το roubinakiM, η Πολυάννα, τα […]

 7. […] DevaAlema, , Κόκκινο Μπαλόνι, Κουπέπια, , σημειωματάριο, kizilkum, Εύη Βουλγαράκη, γρηγορης στ. Silentcrossing, […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: